موتور سیکلت انژکتور بهتر است یا کاربراتور؟

 موتور سیکلت انژکتور بهتر است یا کاربراتور

موتور سیکلت انژکتور بهتر است یا کاربراتور؟ اصلاً فرق موتور سیکلت انژکتور با کاربراتور در چیست؟ و چرا هرکدام طرفداران خاص خود را دارند؟ موتورسیکلت‌های انژکتوری و کاربراتوری از نظر مکانیسم سوخت‌رسانی به موتور و پاشش سوخت با هم تفاوت دارند. کاربراتور ابتدا سوخت و هوا را ترکیب می‌کند و سپس آن را به موتور انتقال می‌دهد. اما انژکتور سوخت را مستقیم به داخل موتور انتقال می‌دهد. با ما در امدادسیکلت همراه باشید. قصد داریم موتورسیکلت انژکتوری و کاربراتوری را با هم مقایسه کنیم و مزایا و معایب هرکدام را بررسی کنیم. می خواهیم بگوییم آیا موتور سیکلت انژکتوری را به کاربراتوری تبدیل کنیم یا خیر؟

امداد موتور سیکلت

موتورسیکلت انژکتوری

در موتورسیکلت انژکتوری، برنامه‌های سوخت‌رسانی به موتور از ایسیو دریافت می‌شود. ایسیو همان واحد کنترل الکترونیکی موتور انژکتوری است که اطلاعات مختلف از سنسورهای واقع در نقاط مختلف موتور دریافت کرده و به تجزیه و تحلیل آن ها می پردازد و دستورات عملکردی لازم را صادر می‌کند.
سوخت‌رسانی در سیستم انژکتوری به این ترتیب می باشد: ابتدا پمپ، بنزین را از باک می‌کشد و با سرعت و فشار ثابت به انژکتور منتقل می‌کند. با ورود سوخت به محفظه انژکتور، سوزن انژکتور بالا می‌رود و سوخت از سوراخ انتهای آن وارد موتور می‌شود. در همین حین، انژکتور سوخت را با نسبت مشخص و بهینه‌ای از هوا ترکیب می‌کند. مقدار این سوخت ورودی در هر لحظه توسط ایسیو تنظیم می‌شود.

تبدیل موتور سیکلت انژکتوری به کاربراتوری

موتور سیکلت کاربراتوری

نام سیستم کاربراتوری را از یکی از قطعات آن به همین نام گرفته‌اند. عملکرد موتورسیکلت‌های کاربراتوری به این صورت است که هوا به داخل سیلندر موتور مکیده می‌شود، سپس کاربراتور سوخت را به آن اضافه می‌کند، هوا و سوخت در داخل سیلندر ترکیب می‌شوند و احتراق صورت می‌گیرد.
کاربراتور اصلی ترین قطعه در سیستم سوخت‌رسانی موتورسکیلت‌های کاربراتوری است. جهت عملکرد بهتر، کاربراتور به فضایی خلأ در داخل مجرای سوخت نیاز دارد. قسمتی از بدنه کاربراتور به نام ونتوری این خلا را ایجاد می کند. با ورود هوا به ونتوری، سطح مقطع آن فوری کاهش می یابد، سپس سرعت هوا زیاد و فشار ونتوری کم می‌شود‌. درنتیجه، مکش لازم ایجاد می‌شود تا هوا وارد فضای سیلندر شود و احتراق صورت بگیرد.

معایب تبدیل موتور انژکتور به کاربراتور

چطور بفهمیم موتور سیکلت انژکتور است یا کاربراتور؟

  • اولاً موتورسیکلت های مونتاژ داخل از سال 95 به بعد انژکتوری هستند و تا سال 95 کاربراتوری هستند.
  • دوم روی اگزوز موتور چک کنید اگر روی اگزوز سنسور اکسیژن نصب باشد موتور انژکتور است.
  • سوم باک موتور را چک کنید اگر باک موتور دارای شیر بنزین باشد موتور کاربراتور است.
  • چهارم با باز کردن سوئیچ اگر صدای پمپ بنزین به گوشتان خورد یا علامت چراغ چک را رو صفحه مشاهده کردید؛ یعنی موتور انژکتور است.
  • پنجم در موتورسیکلت کاربراتوری، کاربراتور را می توانید ببینید در موتور سیکلت انژکتوری بلوکه انژکتوری قابل مشاهده است.

تفاوت ها و مزیت های سیستم سوخت رسانی انژکتوری نسبت به سیستم سوخت رسانی کاربراتوری

  1.  توزیع سوخت به اندازه لازم به کلیه سیلندرها
    به علت اینکه در سیستم های کاربراتوری، کاربراتور در وسط مانیفولد هوای ورودی قرار دارد سوخت به طور یکنواخت به همه سیلندرها نمی‌رسد؛ ولی در سیستم های انژکتوری سوخت لازم برای هر سیلندر به طور مجزا توسط سوزنهای انژکتور پشت سوپاپ ورودی آماده تحویل است. در ضمن در سیستم انژکتوری مشکل تغلیظ سوخت در داخل سیلندر وجود ندارد.
  2. خام سوزی کمتر در سیستم انژکتوری (آلودگی کمتر):
    به علت آنکه ارسال سوخت اندازه گیری میشود و بسته به شرایط مختلف کارکرد موتور ، به سیلندرها ارسال میگردد ، گازهای خروجی ( CO – HC – NOX) به حد اقل می رسد.
  3.  راندمان حجمی موتور زیاد تر است :
    در سیستمهای کاربراتور، گلوگاه ونتوری باعث می شود هوا به خوبی وارد کاربراتور نشود؛ اما در سیستم انژکتوری هوا به مقدار لازم موجود است.
  4.  نیاز به سیستم کنترل حرارت مانیفولد نمی باشد:
    در سیستم کاربراتوری به علت سردی هوا سوخت ورودی به سیلندر در داخل مانیفولد به خوبی با هوا ترکیب نمیشود و به صورت بخاربه داخل مانيفولد می چسبد و باعث بد روشن شدن موتور سیکلت می شود.
  5.  قدرت شتاب گیری موتور سیکلت انژکتوری زیادتر است:
    در سیستمهای انژکتوری سوخت همیشه و بصورت اتمیزه پشت سوپاپ ورودی فراهم است و آوانس بموقع و دقیق باعث بالا رفتن قدرت شتاب گیری می شود.
  6.  مصرف کمتر و بهینه سوخت :
    در سیستم انژکتوری  به علت اندازه گیری دقیق و مداوم کلیه شرایط محیطی و قطع سوخت پاشی در حالت خود گردانی موتور، داغ شدن موتور یا در سرعت نهایی، مصرف سوخت به اندازه چشمگیری کاهش می یابد.
  7.  عمر بیشتر موتور:
    تنظیم دقیق و مداوم آوانس جرقه زنی و تنظیم کارکرد موتور بطور دائم در سیستم انژکتوری ، عمر قطعات داخلی موتور را بالا می برد.
  8. قابلیت استارت بهتر در هوای سرد
    در سیستم انژکتوری مقدار دقیق سوخت مطابق درجه حرارت موتور و سرعت استارت مشخص گردیده و امکان استارت سریع فراهم آمده است و مشکلات سیستم کاربراتوری از قبیل روشن نشدن ، استارتهای کند و متعدد و فلوت کردن را بر طرف کرده است.
  9. فشار هوا یا دمای محیط در مقدار سوخت مؤثر نمی باشد.
مطالب پیشنهادی:
علت خالی شدن باتری موتورسیکلت

مزایا تبدیل موتور انژکتور به کاربراتور

بالاخره موتور کاربراتوری بهتر است یا انژکتوری؟

در این مطلب به‌طور کامل موتورسیکلت‌های انژکتوری و کاربراتوری را بررسی کردیم. موتورسیکلت انژکتوری به خاطر مصرف سوخت پاین تر نسبت به کاربراتور بهتر است. موتورسیکلت کاربراتوری نسبت به موتورسیکلت انژکتوری مصرف سوخت بالا و آلودگی بیشتری دارند.

گاهی اوقات در موتورسیکلت کاربراتور بنزین سرریز می شود یا به اصلاح فلوت می کند به خاطر همین نیاز به تنظیم مکرر سوخت دارند . ولی موتورسیکلت انژکتوری مصرف سوخت پایین تر دارد و آلودگی کمتری ایجاد می کند شتاب بیشتری دارد، تنظیمات آن هوشمندتر، عمر مفید قطعات موتورسیکلت انژکتور بیشتر از کاربراتور است.

تبدیل موتور سیکلت انژکتوری به کاربراتوری

اکثر افرادی که به موتورهای کاربراتوری عادت دارند وقتی موتور انژکتوری سوار می‌شوند با مشکلاتی رو به رو می‌شوند
مهم‌ترین چالش موتور سیکلت های انژکتوری روشن نشدن در صورت خرابی است که نیاز به دیاگ و عیب یابی تخصصی دارد.
در صورتی که موتور کاربراتوری به راحتی تعمیر می شود.
اکثر تعمیرکاران موتورسیکلت به خاطر این که علم و تجربه کافی برای عیب یابی موتورسیکلت انژکتوری را ندارند خرید موتورسیکلت انژکتور را خیلی توصیه نمی کنند. گاهی اوقات نیز به افراد توصیه می کنند که موتورسیکلت انژکتور را به کاربراتور تبدیل کنند . بنده به عنوان تعمیرکار موتور سیکلت تبدیل موتور انژکتوری  به کاربراتوری را توصیه نمی کنم؛ ولی اگر به هر دلیلی تصمیم به انجام این کار گرفته اید می توانید از مطالبی که در ادامه گفته می شود استفاده کنید.

وسایل لازم برای تبدیل موتور انژکتور به کاربراتور

  1. باک
  2.  شیر بنزین
  3.  کاربراتور
  4.  رابط کاربراتور
  5. سیم گاز کامل
  6. بوبین
  7.  فلکه برق
  8. قوطی برق یا ترانزیستور
  9.  شارژر
  10.  سیم کشی
  11. کویل
  12. اگزوز
  13. خرطومی هواکش کاربراتور

چطور موتور انژکتوری را به کاربراتور تبدیل کنیم؟

برای تغییر سیستم انژکتوری به کاربراتوری شما نیاز دارید که موارد زیر را تغییر دهید:

  1. باک : جایگزین کردن باک دارایی شیر بنزین با باک دارای پمپ بنزین
  2.  شیر بنزین : نصب شیربنزین بر روی باک مخصوص موتور کاربراتور
  3. کاربراتور: جایگزین بلوکه انژکتور
  4. رابط کاربراتور بین کاربراتور و سیلندر قرار می گیرد
  5. سیم گاز کامل: سیم گاز موتور کاربراتور متفاوت است
  6. بوبین: سیم پیچ بوبین موتور انژکتور با بوبین موتور کاربراتور فرق دارد
  7.  فلکه برق: فلکه برق موتور انژکتور 34-36 تادندانه دارد ولی فلکه برق کاربراتور یک دندانه پهن دارد
  8. قوطی برق یا ترانزیستور: جایگزین ایسیو موتورسیکلت انژکتور می شود
  9.  شارژر: شارژر موتورسیکلت انژکتور با کاربراتور متفاوت است
  10.  سیم کشی: برای تبدیل اصولی موتور انژکتور به کاربراتور باید سیم کشی کامل تعویض شود
  11.  کویل: کویل موتور سیکلت کاربراتور با موتورسیکلت انژکتوری متفاوت است.
  12. اگزوز: روی اگزوز موتور سیکلت انژکتوری سنسور اکسیژن نصب شده است یا باید سنسور اکسیژن باید جدا کنید جای آن یک شمع موتور ببندید و یا اینکه کل اگزوز را تعویض کنید.
مطالب پیشنهادی:
آشنایی با انواع سیستم انژکتور موتور سیکلت

هزینه تبدیل موتور سیکلت انژکتور به کاربراتور

هزینه تبدیل موتور انژکتور به کاربراتور شامل هزینه ی خرید قطعات مورد نیاز و اجرت تعمیرکار جهت تبدیل موتور سیکلت انژکتوری به کاربراتوری می باشد. بسته به نوع موتور و کیفیت قطعاتی که استفاده می شود هزینه تبدیل موتور انژکتوری به کاربراتوری متفاوت است.

معایب تبدیل موتور انژکتور به کاربراتور

امکان خفگی کاربراتور وجود دارد.
سیستم بازگشت سوخت ندارد.
احتمال فلوت کردن بنزین در موتور کاربراتور
در مقایسه با موتورسیکلت انژکتوری، آلایندگی بیشتری برای محیط زیست دارد.
کاربراتور باید مرتب سرویس شود

مزایا تبدیل موتور انژکتور به کاربراتور

• تعمیرات قطعاتشان آسان است.
• در صورت خراب شدن، به تجهیزات خاصی برای تعمیر نیاز ندارند.
• هزینه تعمیراتشان پایین است.

آیا تبدیل انژکتوری به کاربراتی قانونی است؟

اگر موتور کاربراتی را به انژکتوری تبدیل کنید یا برعکس به دلیل اینکه در سند نوشته شده است انژکتوری زمان تعویض پلاک از تعویض پلاک جلوگیری میشود و شما باید دوباره موتور را به حالت اول بازگردانید یعنی دوباره انژکتوری کنید و بعد از تعویض پلاک میتوانید دوباره آن را به کاربراتی تغییر دهید.

قطعات اصلی انژکتوری را باید نگه دارید چرا که برای تعویض پلاک به آن ها نیاز دارید. از نظر پارکینگ رفتن موتور یا سایر مراجع قانونی این کار منعی ندارد ولی زمان فروش موتور و تعویض پلاک حتما مشکل ایجاد می شود.

کارشناسی موتور سیکلت

جمع بندی

در این مقاله ازسایت امدادسیکلت در مورد موتور سیکلت انژکتوری و کاربراتوری صحبت کردیم و به مقایسه آن ها پرداختیم. همچنین گفتیم که چطور موتور سیکلت انژکتور به کاربراتور تبدیل کنیم و  انجام این کار چه مزایا و معایبی دارد. در این مطلب سعی کردیم تمام نکات را باز گو کنیم باعث افتخار ماست که نظرات خود در قسمت دیدگاه ثبت کنید و سوالات خود را در قسمت دیدگاه ارسال کنید تا کارشناس امدادسیکلت در اسرع وقت پاسخ گوی شما عزیزان باشد.

سؤالات متداول

آیا موتورسیکلت انژکتوری را به کاربراتور تبدیل کنیم؟
بنده به عنوان تعمیرکار پیشنهاد نمی کنم.
موتورسیکلت انژکتور بخریم یا کاربراتوری؟
موتورسیکلت های مدل 95 به بالا همگی انژکتور هستند اگر قصد خرید موتورسیکلت کاربراتوری دارید فقط مدل های قبل 95 کاربراتوری هستند.
چرا دور موتورسیکلت انژکتور بالاست؟
در کل در موتورسیکلت های انژکتوری دور موتور نسبت به موتورسیکلت کاربراتور بیشتر است دلیل این امر این است که در موتورسیکلت انژکتور محفظه احتراق نسبت به موتورسیکلت کاربراتور کمتر است. برخی اوقات خراب بودن قطعه ای به نام استپر باعث بالا رفتن گاز موتور، خاموش شدن موتور پشت چراغ قرمز و نوسان دور موتور می شود.
چرا مصرف سوخت موتورسیکلت انژکتور پایین تر از موتورسیکلت کاربراتور است؟
چون سیستم انژکتور یک سیستم قابل کنترل سوخت و هوا می باشد و بر اساس زمان دقیق، فشار هوا، دمای انجین، سرعت موتور، دور موتور و … زمان پاشش سوخت را به صورت منظم کنترل می کند و با استفاده از سنسور اکسیژن که روی اگزوز وجود دارد تراکم گازهای آلاینده را شناسایی می کند و بر اساس آن به ECU پارامتر می دهد تا مقدار پاشش را کم یا زیاد کند. اما در کاربراتور به این صورت نیست و بر اساس مکشی که انجام می دهد به یک نسبت سوخت به موتورسیکلت می رسد.

 

 

 

5/5 - (1 امتیاز)

خدمات موتورسازی سیار امدادسیکلت

مطالب مرتبط

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • محمد امین
    مارس 17, 2024 7:21 ق.ظ

    سلام چرا موتور انژکتور نخریم؟

    پاسخ
    • محمود قوی دل
      آوریل 11, 2024 10:17 ق.ظ

      سلام
      اکثر موتورهای موجود در بازار از سال 95 به بعد انژکتور هستند. انژکتور روی موتورهای هندا و چینی کیفیت خوبی ندارد ولی در موتورهای هندی و اصلی از کیفیت خوبی برخوردار هستند

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

موتور سیکلت انژکتور بهتر است یا کاربراتور؟

 موتور سیکلت انژکتور بهتر است یا کاربراتور

موتور سیکلت انژکتور بهتر است یا کاربراتور؟ اصلاً فرق موتور سیکلت انژکتور با کاربراتور در چیست؟ و چرا هرکدام طرفداران خاص خود را دارند؟ موتورسیکلت‌های انژکتوری و کاربراتوری از نظر مکانیسم سوخت‌رسانی به موتور و پاشش سوخت با هم تفاوت دارند. کاربراتور ابتدا سوخت و هوا را ترکیب می‌کند و سپس آن را به موتور انتقال می‌دهد. اما انژکتور سوخت را مستقیم به داخل موتور انتقال می‌دهد. با ما در امدادسیکلت همراه باشید. قصد داریم موتورسیکلت انژکتوری و کاربراتوری را با هم مقایسه کنیم و مزایا و معایب هرکدام را بررسی کنیم. می خواهیم بگوییم آیا موتور سیکلت انژکتوری را به کاربراتوری تبدیل کنیم یا خیر؟

امداد موتور سیکلت

موتورسیکلت انژکتوری

در موتورسیکلت انژکتوری، برنامه‌های سوخت‌رسانی به موتور از ایسیو دریافت می‌شود. ایسیو همان واحد کنترل الکترونیکی موتور انژکتوری است که اطلاعات مختلف از سنسورهای واقع در نقاط مختلف موتور دریافت کرده و به تجزیه و تحلیل آن ها می پردازد و دستورات عملکردی لازم را صادر می‌کند.
سوخت‌رسانی در سیستم انژکتوری به این ترتیب می باشد: ابتدا پمپ، بنزین را از باک می‌کشد و با سرعت و فشار ثابت به انژکتور منتقل می‌کند. با ورود سوخت به محفظه انژکتور، سوزن انژکتور بالا می‌رود و سوخت از سوراخ انتهای آن وارد موتور می‌شود. در همین حین، انژکتور سوخت را با نسبت مشخص و بهینه‌ای از هوا ترکیب می‌کند. مقدار این سوخت ورودی در هر لحظه توسط ایسیو تنظیم می‌شود.

تبدیل موتور سیکلت انژکتوری به کاربراتوری

موتور سیکلت کاربراتوری

نام سیستم کاربراتوری را از یکی از قطعات آن به همین نام گرفته‌اند. عملکرد موتورسیکلت‌های کاربراتوری به این صورت است که هوا به داخل سیلندر موتور مکیده می‌شود، سپس کاربراتور سوخت را به آن اضافه می‌کند، هوا و سوخت در داخل سیلندر ترکیب می‌شوند و احتراق صورت می‌گیرد.
کاربراتور اصلی ترین قطعه در سیستم سوخت‌رسانی موتورسکیلت‌های کاربراتوری است. جهت عملکرد بهتر، کاربراتور به فضایی خلأ در داخل مجرای سوخت نیاز دارد. قسمتی از بدنه کاربراتور به نام ونتوری این خلا را ایجاد می کند. با ورود هوا به ونتوری، سطح مقطع آن فوری کاهش می یابد، سپس سرعت هوا زیاد و فشار ونتوری کم می‌شود‌. درنتیجه، مکش لازم ایجاد می‌شود تا هوا وارد فضای سیلندر شود و احتراق صورت بگیرد.

معایب تبدیل موتور انژکتور به کاربراتور

چطور بفهمیم موتور سیکلت انژکتور است یا کاربراتور؟

  • اولاً موتورسیکلت های مونتاژ داخل از سال 95 به بعد انژکتوری هستند و تا سال 95 کاربراتوری هستند.
  • دوم روی اگزوز موتور چک کنید اگر روی اگزوز سنسور اکسیژن نصب باشد موتور انژکتور است.
  • سوم باک موتور را چک کنید اگر باک موتور دارای شیر بنزین باشد موتور کاربراتور است.
  • چهارم با باز کردن سوئیچ اگر صدای پمپ بنزین به گوشتان خورد یا علامت چراغ چک را رو صفحه مشاهده کردید؛ یعنی موتور انژکتور است.
  • پنجم در موتورسیکلت کاربراتوری، کاربراتور را می توانید ببینید در موتور سیکلت انژکتوری بلوکه انژکتوری قابل مشاهده است.

تفاوت ها و مزیت های سیستم سوخت رسانی انژکتوری نسبت به سیستم سوخت رسانی کاربراتوری

  1.  توزیع سوخت به اندازه لازم به کلیه سیلندرها
    به علت اینکه در سیستم های کاربراتوری، کاربراتور در وسط مانیفولد هوای ورودی قرار دارد سوخت به طور یکنواخت به همه سیلندرها نمی‌رسد؛ ولی در سیستم های انژکتوری سوخت لازم برای هر سیلندر به طور مجزا توسط سوزنهای انژکتور پشت سوپاپ ورودی آماده تحویل است. در ضمن در سیستم انژکتوری مشکل تغلیظ سوخت در داخل سیلندر وجود ندارد.
  2. خام سوزی کمتر در سیستم انژکتوری (آلودگی کمتر):
    به علت آنکه ارسال سوخت اندازه گیری میشود و بسته به شرایط مختلف کارکرد موتور ، به سیلندرها ارسال میگردد ، گازهای خروجی ( CO – HC – NOX) به حد اقل می رسد.
  3.  راندمان حجمی موتور زیاد تر است :
    در سیستمهای کاربراتور، گلوگاه ونتوری باعث می شود هوا به خوبی وارد کاربراتور نشود؛ اما در سیستم انژکتوری هوا به مقدار لازم موجود است.
  4.  نیاز به سیستم کنترل حرارت مانیفولد نمی باشد:
    در سیستم کاربراتوری به علت سردی هوا سوخت ورودی به سیلندر در داخل مانیفولد به خوبی با هوا ترکیب نمیشود و به صورت بخاربه داخل مانيفولد می چسبد و باعث بد روشن شدن موتور سیکلت می شود.
  5.  قدرت شتاب گیری موتور سیکلت انژکتوری زیادتر است:
    در سیستمهای انژکتوری سوخت همیشه و بصورت اتمیزه پشت سوپاپ ورودی فراهم است و آوانس بموقع و دقیق باعث بالا رفتن قدرت شتاب گیری می شود.
  6.  مصرف کمتر و بهینه سوخت :
    در سیستم انژکتوری  به علت اندازه گیری دقیق و مداوم کلیه شرایط محیطی و قطع سوخت پاشی در حالت خود گردانی موتور، داغ شدن موتور یا در سرعت نهایی، مصرف سوخت به اندازه چشمگیری کاهش می یابد.
  7.  عمر بیشتر موتور:
    تنظیم دقیق و مداوم آوانس جرقه زنی و تنظیم کارکرد موتور بطور دائم در سیستم انژکتوری ، عمر قطعات داخلی موتور را بالا می برد.
  8. قابلیت استارت بهتر در هوای سرد
    در سیستم انژکتوری مقدار دقیق سوخت مطابق درجه حرارت موتور و سرعت استارت مشخص گردیده و امکان استارت سریع فراهم آمده است و مشکلات سیستم کاربراتوری از قبیل روشن نشدن ، استارتهای کند و متعدد و فلوت کردن را بر طرف کرده است.
  9. فشار هوا یا دمای محیط در مقدار سوخت مؤثر نمی باشد.
مطالب پیشنهادی:
موتور سازی سیار غرب تهران

مزایا تبدیل موتور انژکتور به کاربراتور

بالاخره موتور کاربراتوری بهتر است یا انژکتوری؟

در این مطلب به‌طور کامل موتورسیکلت‌های انژکتوری و کاربراتوری را بررسی کردیم. موتورسیکلت انژکتوری به خاطر مصرف سوخت پاین تر نسبت به کاربراتور بهتر است. موتورسیکلت کاربراتوری نسبت به موتورسیکلت انژکتوری مصرف سوخت بالا و آلودگی بیشتری دارند.

گاهی اوقات در موتورسیکلت کاربراتور بنزین سرریز می شود یا به اصلاح فلوت می کند به خاطر همین نیاز به تنظیم مکرر سوخت دارند . ولی موتورسیکلت انژکتوری مصرف سوخت پایین تر دارد و آلودگی کمتری ایجاد می کند شتاب بیشتری دارد، تنظیمات آن هوشمندتر، عمر مفید قطعات موتورسیکلت انژکتور بیشتر از کاربراتور است.

تبدیل موتور سیکلت انژکتوری به کاربراتوری

اکثر افرادی که به موتورهای کاربراتوری عادت دارند وقتی موتور انژکتوری سوار می‌شوند با مشکلاتی رو به رو می‌شوند
مهم‌ترین چالش موتور سیکلت های انژکتوری روشن نشدن در صورت خرابی است که نیاز به دیاگ و عیب یابی تخصصی دارد.
در صورتی که موتور کاربراتوری به راحتی تعمیر می شود.
اکثر تعمیرکاران موتورسیکلت به خاطر این که علم و تجربه کافی برای عیب یابی موتورسیکلت انژکتوری را ندارند خرید موتورسیکلت انژکتور را خیلی توصیه نمی کنند. گاهی اوقات نیز به افراد توصیه می کنند که موتورسیکلت انژکتور را به کاربراتور تبدیل کنند . بنده به عنوان تعمیرکار موتور سیکلت تبدیل موتور انژکتوری  به کاربراتوری را توصیه نمی کنم؛ ولی اگر به هر دلیلی تصمیم به انجام این کار گرفته اید می توانید از مطالبی که در ادامه گفته می شود استفاده کنید.

وسایل لازم برای تبدیل موتور انژکتور به کاربراتور

  1. باک
  2.  شیر بنزین
  3.  کاربراتور
  4.  رابط کاربراتور
  5. سیم گاز کامل
  6. بوبین
  7.  فلکه برق
  8. قوطی برق یا ترانزیستور
  9.  شارژر
  10.  سیم کشی
  11. کویل
  12. اگزوز
  13. خرطومی هواکش کاربراتور

چطور موتور انژکتوری را به کاربراتور تبدیل کنیم؟

برای تغییر سیستم انژکتوری به کاربراتوری شما نیاز دارید که موارد زیر را تغییر دهید:

  1. باک : جایگزین کردن باک دارایی شیر بنزین با باک دارای پمپ بنزین
  2.  شیر بنزین : نصب شیربنزین بر روی باک مخصوص موتور کاربراتور
  3. کاربراتور: جایگزین بلوکه انژکتور
  4. رابط کاربراتور بین کاربراتور و سیلندر قرار می گیرد
  5. سیم گاز کامل: سیم گاز موتور کاربراتور متفاوت است
  6. بوبین: سیم پیچ بوبین موتور انژکتور با بوبین موتور کاربراتور فرق دارد
  7.  فلکه برق: فلکه برق موتور انژکتور 34-36 تادندانه دارد ولی فلکه برق کاربراتور یک دندانه پهن دارد
  8. قوطی برق یا ترانزیستور: جایگزین ایسیو موتورسیکلت انژکتور می شود
  9.  شارژر: شارژر موتورسیکلت انژکتور با کاربراتور متفاوت است
  10.  سیم کشی: برای تبدیل اصولی موتور انژکتور به کاربراتور باید سیم کشی کامل تعویض شود
  11.  کویل: کویل موتور سیکلت کاربراتور با موتورسیکلت انژکتوری متفاوت است.
  12. اگزوز: روی اگزوز موتور سیکلت انژکتوری سنسور اکسیژن نصب شده است یا باید سنسور اکسیژن باید جدا کنید جای آن یک شمع موتور ببندید و یا اینکه کل اگزوز را تعویض کنید.
مطالب پیشنهادی:
راهنمای خرید کلاه کاسکت

هزینه تبدیل موتور سیکلت انژکتور به کاربراتور

هزینه تبدیل موتور انژکتور به کاربراتور شامل هزینه ی خرید قطعات مورد نیاز و اجرت تعمیرکار جهت تبدیل موتور سیکلت انژکتوری به کاربراتوری می باشد. بسته به نوع موتور و کیفیت قطعاتی که استفاده می شود هزینه تبدیل موتور انژکتوری به کاربراتوری متفاوت است.

معایب تبدیل موتور انژکتور به کاربراتور

امکان خفگی کاربراتور وجود دارد.
سیستم بازگشت سوخت ندارد.
احتمال فلوت کردن بنزین در موتور کاربراتور
در مقایسه با موتورسیکلت انژکتوری، آلایندگی بیشتری برای محیط زیست دارد.
کاربراتور باید مرتب سرویس شود

مزایا تبدیل موتور انژکتور به کاربراتور

• تعمیرات قطعاتشان آسان است.
• در صورت خراب شدن، به تجهیزات خاصی برای تعمیر نیاز ندارند.
• هزینه تعمیراتشان پایین است.

آیا تبدیل انژکتوری به کاربراتی قانونی است؟

اگر موتور کاربراتی را به انژکتوری تبدیل کنید یا برعکس به دلیل اینکه در سند نوشته شده است انژکتوری زمان تعویض پلاک از تعویض پلاک جلوگیری میشود و شما باید دوباره موتور را به حالت اول بازگردانید یعنی دوباره انژکتوری کنید و بعد از تعویض پلاک میتوانید دوباره آن را به کاربراتی تغییر دهید.

قطعات اصلی انژکتوری را باید نگه دارید چرا که برای تعویض پلاک به آن ها نیاز دارید. از نظر پارکینگ رفتن موتور یا سایر مراجع قانونی این کار منعی ندارد ولی زمان فروش موتور و تعویض پلاک حتما مشکل ایجاد می شود.

کارشناسی موتور سیکلت

جمع بندی

در این مقاله ازسایت امدادسیکلت در مورد موتور سیکلت انژکتوری و کاربراتوری صحبت کردیم و به مقایسه آن ها پرداختیم. همچنین گفتیم که چطور موتور سیکلت انژکتور به کاربراتور تبدیل کنیم و  انجام این کار چه مزایا و معایبی دارد. در این مطلب سعی کردیم تمام نکات را باز گو کنیم باعث افتخار ماست که نظرات خود در قسمت دیدگاه ثبت کنید و سوالات خود را در قسمت دیدگاه ارسال کنید تا کارشناس امدادسیکلت در اسرع وقت پاسخ گوی شما عزیزان باشد.

سؤالات متداول

آیا موتورسیکلت انژکتوری را به کاربراتور تبدیل کنیم؟
بنده به عنوان تعمیرکار پیشنهاد نمی کنم.
موتورسیکلت انژکتور بخریم یا کاربراتوری؟
موتورسیکلت های مدل 95 به بالا همگی انژکتور هستند اگر قصد خرید موتورسیکلت کاربراتوری دارید فقط مدل های قبل 95 کاربراتوری هستند.
چرا دور موتورسیکلت انژکتور بالاست؟
در کل در موتورسیکلت های انژکتوری دور موتور نسبت به موتورسیکلت کاربراتور بیشتر است دلیل این امر این است که در موتورسیکلت انژکتور محفظه احتراق نسبت به موتورسیکلت کاربراتور کمتر است. برخی اوقات خراب بودن قطعه ای به نام استپر باعث بالا رفتن گاز موتور، خاموش شدن موتور پشت چراغ قرمز و نوسان دور موتور می شود.
چرا مصرف سوخت موتورسیکلت انژکتور پایین تر از موتورسیکلت کاربراتور است؟
چون سیستم انژکتور یک سیستم قابل کنترل سوخت و هوا می باشد و بر اساس زمان دقیق، فشار هوا، دمای انجین، سرعت موتور، دور موتور و … زمان پاشش سوخت را به صورت منظم کنترل می کند و با استفاده از سنسور اکسیژن که روی اگزوز وجود دارد تراکم گازهای آلاینده را شناسایی می کند و بر اساس آن به ECU پارامتر می دهد تا مقدار پاشش را کم یا زیاد کند. اما در کاربراتور به این صورت نیست و بر اساس مکشی که انجام می دهد به یک نسبت سوخت به موتورسیکلت می رسد.

 

 

 

5/5 - (1 امتیاز)

خدمات موتورسازی سیار امدادسیکلت

مطالب مرتبط

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • محمد امین
    مارس 17, 2024 7:21 ق.ظ

    سلام چرا موتور انژکتور نخریم؟

    پاسخ
    • محمود قوی دل
      آوریل 11, 2024 10:17 ق.ظ

      سلام
      اکثر موتورهای موجود در بازار از سال 95 به بعد انژکتور هستند. انژکتور روی موتورهای هندا و چینی کیفیت خوبی ندارد ولی در موتورهای هندی و اصلی از کیفیت خوبی برخوردار هستند

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

keyboard_arrow_up